18 September 2006

I believe I can fly....

Мога да летя! Вярно, че с тандем, но.... Летя!
Сопот, 16 Септември!




















































15 September 2006

Възмездие за Мадона?


Технология, изкуство и религия. Изписани са милиони томове по темата. Сега не става дума за реферат, а за фактите от живота. За технологията – MIT и Telecom Italia реализират проект, чиято цел е да визуализират обема на телефонните разговори по мобилен телефон на територията на Рим. Скука! За изкуството – концерт на Мадона в Рим. Споровете дали наистина е изкуство нека се случат в друг блог.

Пита се къде е религията? Как къде? В Рим е и Ватикана – религия. Схемата горе, обаче разкрива натовареността на мобилния трафик по време на концерта на Мадона в Рим. В червено е Олимпийския стадион, а в жълто Ватикана. Всичко друго е мъртво – няма никакви разговори. Както казах по-рано – не си говорим за философия и реферати, но определено възникват много въпроси, още повече като знаем, колко топла е връзката между светата църква и Мадона.

Имало ли е разговори между посетителите на концерта и светите хора във Ватикана или това е просто съвпадение?

За какво са си говорили?

Имало ли е излъчване на живо на концерта от хора на стадиона за фенове, които поради църквовните дела не са успели да стигнат до стадиона?

Видимо е, че разговорите от стадиона са далеч повече от тези във Ватикана. Е ли това възмездие на Мадона срещу анатемосването и преди години?



За повече достоверност ето и линк към самия източник.