07 February 2008

Надрусан поздрав за вестник Дума

дла;к;осдк;адобкжд;аокж жорякфжаклйж 30дасл;к лсдкф асл - това е първата част от научният експеримент, с който учените сложили 100 000 маймуни пред пишещи машини с тайната надежда, някоя от тях да сътвори следващия Хамлет. Постепенно в мрежата, а се оказва и че в умерено уважаваните медии се появиха други откъси от този почти научен експеримент.

Бях много щастлив да открия, че и вестник Дума също цени резултатите от този експеримент. Дори толкова, че да публикува друга част от труда на стотиците хиляди човекоподобни. Оформен в статия и подписан с човешко име този материал се опитва сякаш да продължи експеримента и да види дали уважаемите читатели ще забележат разликата пробутвайки антропологичен експеримент сред статиите, които обикновено симпатичните журналисти от Дума творят.

Тъй като това разширение на научния труд е от фундаментално значение за всички блогъри в България, особено за тази част от тях, която използва правото си на глас по време на избори бих искал да отправя гореща молба към не надрусаната част от тях да сложат по един линк към статията в своите блогове и да отчетат слизането на надявам се последните шумкари от горите (мислех, че отдавна всички са се върнали в цивилизацията)

Много е жалко, че това журналистическо престараване е по тема, която е наистина съществена и важна, а именно сигурността на децата в Интернет. Вероятно главните макаци са били ядосани от публичния протест на онлайн общността по повод поредната изцепка с подслушването на Интернет потребителите и са възложили задачата за очернянето на блогърите на пренавита колежка - много жалко!

И лека промяна на Creative commons лиценза на блога - такава надрусана промяна. Който иска да линква или ползва части от този текст, както намери за добре. Вестник Дума не може да ползва никаква част от този блог, освен ако не се извини официално на блогърите в БГ. Колеги - на първа страница, моля!

2 comments:

Anonymous said...

Да, вероятно така че е

Anonymous said...

Трябва да проверя:)